Østjydsk Modeltogs Forening https://oestjydsk-modeltogs-forening.dk Tue, 01 Feb 2022 18:51:10 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Når tøj bliver en hobby https://oestjydsk-modeltogs-forening.dk/nar-toj-bliver-en-hobby/ Thu, 15 Oct 2015 13:40:29 +0000 https://oestjydsk-modeltogs-forening.dk/?p=34 White alphabet lettering spelling HOBBYDe fleste har en hobby, som de fylder deres fritid med, når arbejdsdagen er gået på hæld, eller når man endelig kan nyde en afslappende ferie. Men der findes langt flere hobbyformer, end man lige går og tror, og modedesign og interesse for trendy beklædning er en af dem.Det er forholdsvis nemt at få fat i de ting, man er begejstret for inden for mode, da e-handel er blomstret op i fuld flor og er nået ud til personer i alle aldre fra alle steder i landets kroge. Det er også ude på nettet, at du nemt kan finde de varer, der måske er ekstra svære at finde ude i butikkerne. Her er nogle tips til, hvordan man kan få fat i det nyeste trendy tøj, og hvor man skal lede.

  • En god hjemmeside for unge og hippe voksne er det populære asos.com. Firmaet er engelsk, men fragter varer til lave priser (og gratis, hvis du køber for over 190 kroner). Husk at holde øje med aktuelle rabatkoder på nettet. Der er tit masser af penge at spare.
  • Tjek altid e-sites tilbudsside, der ofte betegnes SALE og står med rød skrift. Her finder du både last season-produkter, men også det sidste nye skrig, hvis du kigger godt efter.
  • Motleydenim.dk er en god side at handle på, hvis du søger moderigtigt tøj i lidt større størrelser end dem i butikkerne.
  • Zalando.dk er en meget eftertragtet side, da du kan finde modetøj til både børn, mænd og kvinder på én gang – du kan praktisk talt handle modetøj og sko til hele familien.
  • Husk altid at tjekke, hvilke omkostninger der tilføjes i tilfælde af, at du skal levere tøjet tilbage. Det kan jo nemt ske, at du modtager en forkert størrelse, farve eller bare ikke ønsker den vare, du har købt. Zalando.dk er en af de webshops, der kører med fri levering og retur, men mange andre giver dig en regning, hvor det praktisk talt ikke kan betale sig at sende tilbage i alle tilfælde. Det kan f.eks. være dyrt at skulle sende varer tilbage til England som med asos.com. Til gengæld kan du finde nogle varer, der er ret anderledes, og som du ikke lige ser alle andre i.

Med internettet er det simpelthen blevet så nemt at finde modetøj på nettet, uanset hvad du leder efter.

]]>
Mode som hobby https://oestjydsk-modeltogs-forening.dk/mode-som-hobby/ Fri, 20 Mar 2015 09:09:38 +0000 https://oestjydsk-modeltogs-forening.dk/?p=29 1166490-fashion-silhouettesEn hobby kan være mange ting. Når man siger “hobby” tænker de fleste på netop ting som modeltog og frimærkesamling, eller også mere sportslige aktiviteter som for eksempel fodbold eller cykling. Men en hobby er jo hvad som helst som man dyrker en interesse for i ens fritid, og det kan udmærket være mode.Næsten alle mennesker tænker lidt over hvad de tager på, og på den måde kunne man sige at vi alle har mode som hobby på et-eller-andet niveau. Men nogle tager det et skridt videre og går mere op i hvad der er på mode. Som næsten alt andet, er dette område blevet revolutioneret af internettet, for hvor man førhen skulle købe modeblade og gå i butikker og til modemesser og shows, kan man nu finde næsten alt på internettet. Et godt eksempel på en online butik der tiltrækker dem der går op i de seneste trends er Neckwear. Lad dig ikke narre af navnet, for selvom de har massere af slips, har de også et væld af andre produkter til ham og hende, især ting der går under fællesbetegnelsen “accessories” (tilbehør), hvilket vil sige bælter, punge, tasker, briller og tørklæder m.m.Men hvis du er interesseret i mode har du sikkert også mod på at komme ud og se tøjet på catwalks, og så kan vi varmt anbefale Copenhagen Fashion Week. at tage på den årlige modemesse i Bella centeret. Denne årligt tilbagevendende begivenhed startede som en modemesse i Bella centeret, men er nu vokset til en hel uges aktiviteter, shows og messer, spredt ud over hele København. Hvis du er bare den mindste smule interesseret i mode, er det en oplevelse ud over det sædvanlige.Og hvis du er interesseret i at tage det fra hobby-niveau til en uddannelse eller et job, så kan du lære mere om uddannelsen til tekstildesigner her.

]]>
Bilsport som en hobby https://oestjydsk-modeltogs-forening.dk/bilsport-som-en-hobby/ Tue, 19 Aug 2014 14:19:53 +0000 https://oestjydsk-modeltogs-forening.dk/?p=16 Rigtig mange mænd, og såmænd også en del kvinder, interesserer sig for biler. Ikke kun det praktiske element i at have en bil, der kan tage en fra A til B hver dag, men også fascinationen af bilens udseende, motor, model og alder. For nogle bliver bilen en hobby, som de kan bruge rigtig lang tid på, og en måde at koble af og tænke på noget andet end arbejde og hverdagsstress. Men også det mere sporty element indenfor biler, motorsporten, kan blive en hobby at følge med i. For nogle er det nok at følge med i motorsportens udvikling hjemme foran fjernsynet. Her kan man se både store og små motorløb, mens man mageligt sidder i sin gode stol og følger med i løbet, og lytter til kommentatorernes snak om løbet og bilerne.Et af de helt store løb, der rigtig kan samle de bil interesserede foran fjernsynet, er det årlige Le Mans der køres i Frankrig. Le Mans er i Danmark især kendt på grund af Tom Kristensens mange sejre, og mange tager endda også ned og ser løbet live. Men udover Le Mans, findes der også flere andre løb og mesterskaber i både Rally og Formel 1, som man kan følge hjemme fra sofaen. Formel 1 sæsonen er godt i gang, og Lewis Hamilton og Nico Rosberg sørger for at holde spændingsniveauet oppe, mens de kæmper om førstepladsen i det samlede klassement. Rally er også en populær publikumssport, og for mange motorsports interesserede, er søndagsrallyerne rundt omkring på banerne i Danmark, noget der bliver set frem til. Her er man garanteret spænding fra første parket, og de ofte grusbelagte baner sørger for skridende sving, støv i luften og skrammer på bilerne.Til de lokale rallyløb har man også god mulighed for at komme til at nærstudere bilerne i pauserne og tale med ejerne. Mange fædre benytter søndags rallyerne til at have lidt kvalitetstid med deres børn, især hvis det er drenge. Selvom det potentielt kan være farligt at deltage ved et rallyløb, selv som tilskuer, så er der rigtig mange børn der løber omkring og nyder atmosfæren af hurtige biler og motorstøj.

]]>
Sport som en hobby https://oestjydsk-modeltogs-forening.dk/sport-som-en-hobby/ Fri, 15 Aug 2014 14:17:59 +0000 https://oestjydsk-modeltogs-forening.dk/?p=14 Sport er noget langt de fleste er involveret i, i en eller anden grad. Hvad enten man selv er aktiv i en sportsforening eller om man foretrækker at være aktiv tilskuer, så er det mere eller mindre en del af de flestes hverdag. Når man ikke er en aktiv sportsudøver, men mere har det som en slags hobby, hvor man følger med på sidelinjen, når andre går efter sejren, så findes der også flere forskellige typer sport, man kan gå op i.Fodbold er en af de sportsgrene der er flest der følger med i, i Danmark. Det drejer sig både om lokalopgør i de mindre byer samt Superligaen, hvor de større kvalificerede klubber spiller om Danmarksmesterskabet. Klubberne har som regel en god del tilhængere med som publikum til kampene. Mange af disse tilhængere går op i resultaterne med ild og sjæl, og sørger for at komme til alle kampe. Det kan være en tidskrævende hobby at være fodboldfan. Og det samme gælder også for håndbold, der også er populært i Danmark.Mange følger også med i hvad der sker i de udenlandske ligaer og følger ivrigt med i fjernsynet, når der er kampe mod de store hold. Vil man tilsætte lidt ekstra spænding til sin hobby, og måske endda tjene lidt penge på den, kan man overveje, om man skulle give sig i kast med sportsbetting. Det er et fænomen der er blevet mere og mere populært. Man kan for eksempel satse penge på udfaldet af en kamp man skal til at se, og pludselig er kampen meget mere spændende.Uanset hvad, er sport noget for alle, og noget man kan dyrke eller se med familien eller venner, og ofte samler de store begivenheder som de Olympiske Lege, Tour de France og Verdensmesterskaberne hele familien foran skærmen til en hyggestund.

]]>
Biler som en hobby https://oestjydsk-modeltogs-forening.dk/biler-som-en-hobby/ Sun, 10 Aug 2014 14:16:01 +0000 https://oestjydsk-modeltogs-forening.dk/?p=12 Langt de fleste familier ejer i dag en bil, og mange har endda to biler, for at få hverdagen til at hænge sammen. Biler er blevet en nødvendighed, som det er svært at leve uden. Men de kan også være et prestige objekt, noget man pusser om, nusser om og bruger hele fridage på at gøre skinnende blanke. For nogle bliver biler derfor en hobby i stedet for blot et transportmiddel. Når man har sin bil som hobby, kan det både være i form af den bil man kører i til dagligt, som man er stolt af, og bruger meget tid på, men det kan også være de såkaldte veteranbiler, man er interesserede i.Der findes mange forskellige typer veteranbiler, men kendetegnet for dem alle er, at de er over 35 år gamle. Hvis man tager på udstillinger eller veteranbils træf rundt omkring i landet, vil man finde rigtig mange skinnende flotte veteranbiler, og om sommeren kan man ofte finde en ældre cabriolet model langs landevejene, kørende stille og roligt ud i det blå, med en glad mand bag rattet. Veteranbiler kan fås i stort set alle prisklasser, hvor prisen både afhænger af bilens stand, alder og sjældenhed, men bilerne er som regel i høj kurs, hvis de er velholdte, og de kan være ganske meget værd. Vil man gerne i kontakt med andre veteranbils interesserede, er det forholdsvist simpelt, da der findes en masse hobbyister landet rundt, og især i sommerhalvåret, foregår der en masse events for både veteranbils ejere og publikum.Når man køber en veteranbil er det selvfølgelig lidt mere, end blot et greb i lommen, men omvendt, er det også en god investering, for modsat nyere biler, mister en veteranbil ikke værdien i samme grad som nyere biler. Passer man godt på sin veteranbil, og kun tager den ud på kortere ture hvert år, kan den sagtens ende med at være mere værd om et par år.

]]>
Modeltoge som hobby https://oestjydsk-modeltogs-forening.dk/ Mon, 04 Aug 2014 14:15:21 +0000 https://oestjydsk-modeltogs-forening.dk/?page_id=9 For mange, er det, at bygge modeltoge og tilhørende baner, noget man forbinder med en lidt nørdet hobby. Det er det måske også, men for dem der er interesserede i denne hobby, er den meget mere end det. Det er også en hobby man kan dele med sin familie på tværs af aldre og køn. Det at bygge modeltoge, behøver ikke kun at være for børn, rigtig mange voksne finder det afstressende og interessant at sidde og nusse om de små detaljer, og få de rigtige dele til at passe sammen. Sværhedsgraden kan være ganske høj, og det er ikke nogen nem sag at bygge et tog, men det er derimod et projekt, der kan tage flere dage, eller flere uger, hvis det er en større sammensætning.Det kræver en del plads, hvis man skal dyrke denne hobby på et seriøst plan, for det drejer sig ikke kun om at bygge togene, men også om at få dem til at køre på baner. Har man ikke den nødvendige plads, kan man altid undersøge om ikke der er en modeltogs-klub eller forening i nærheden af hvor man bor. Her kan man finde ligesindede, som hellere end gerne vil diskutere hobbyen med dig, og så bliver der lavet specielle klubdage, hvor man kan medbringe sine tog, og teste dem på skinner. I første omgang, kan det godt synes at være en lettere bekostelig affære, at gå i gang med denne hobby, men når man tager tiden man bruger på hvert enkelt tog i betragtning, er det såmænd ikke så meget dyrer end andre hobbyer eller sportsgrene.

]]>